Werving & selectie

Wij ondersteunen en begeleiden organisaties in het publieke domein bij het werven en selecteren van bestuurders en toezichthouders. Dat zien we als een gezamenlijke opgave: we nemen het niet over, maar gaan met elkaar op weg. Het is een proces waarin we samen kijken, luisteren en betekenis geven: anders, beter, wijzer.

Doordachte profielschets

Elke zoektocht naar een nieuwe bestuurder of lid van een raad van toezicht begint met een doordachte profielschets. Daarin beschrijven we heel precies wat de organisatie verlangt van een opvolger of van een nieuwe rol in de organisatie, zonder de werkelijkheid plat te slaan. We beschrijven wat we van kandidaten verwachten, zowel persoonlijk als professioneel en welke paradoxale kwaliteiten ze mogen meebrengen. In feite maken we al voorzichtig kennis met de nieuwe collega voordat de zoektocht is gestart. 

Gesprek op maat

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat gestructureerde interviews, kennis van de functie en de biodata van een kandidaat goede voorspellers zijn van de kans van slagen bij het zoeken naar de juiste opvolger(s). Daarom ontwerpen we vooraf voor elke kandidaat een eigen gesprek, passend bij de functie én bij de kandidaat. 

Sparringpartner in de eerste 100 dagen

In het hele proces zijn wij precies in onze observaties, delen we eerlijk onze interpretaties en vormen we zo objectief mogelijk een oordeel. Die betrokkenheid eindigt niet als we een kandidaat geplaatst hebben. Ook daarna blijven we beschikbaar als sparringpartner. Voor ons is een opvolgingsvraagstuk pas opgelost als de eerste honderd dagen succesvol achter de rug zijn. 

Vacatures van onze partners

Griftland College – teamleider bovenbouw HAVO
Griftland College – teamleider bovenbouw HAVO

Onderdeel uitmaken van een ambitieuze en ontwikkelingsgerichte scholengemeenschap? Als teamleider bovenbouw HAVO op het Griftland College kun jij een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van de school en de HAVO afdeling.

Soest
Vacature bekijken