ONZE OPDRACHTGEVERS AAN HET WOORD

Over Robbin Haaijer

In de ontmoetingen die ik de afgelopen jaren met Robbin had, ben ik hem vooral gaan waarderen om wie hij is, met een open vizier en luisterend naar wat gezegd wordt. Maar ook vooral ter tafel brengen van wat juist niet gezegd wordt en relevant is om (weer) in beweging te komen.

Robbin zal niet voor de snelle makkelijke oplossing gaan die alleen op korte termijn scoort of geruststellend is voor een afvinklijstje dat schijnveiligheid biedt. Juist wel kiest hij die dingen die een duurzame en impactvolle bijdrage leveren voor de waarde en de bedoeling van de mensen in een organisatie.

Niels Strolenberg

Bestuursvoorzitter Stichting Spelenderwijs Hoogeveen

Over Naima Rahmouni

Naima is voor ons een inspirerende persoonlijkheid die mensen kan motiveren door haar vasthoudendheid, doelgerichtheid en enthousiasme. Ze is enorm begaan met een organisatie als geheel en de mensen om haar heen door stil te staan bij de bedoeling (leerlingen centraal). Naima is benaderbaar en staat altijd klaar om te helpen. Door haar creativiteit, vrolijkheid en bevlogenheid bezit zij het vermogen om kansen te zien, te benutten, bespreekbaar te maken en mensen aan haar te verbinden.

Samenwerken met Naima betekende voor mij persoonlijk vertrouwen en iemand hebben om op terug te vallen. Naima was een pittige maar prettige sparringpartner op menselijk en zakelijk gebied.

Anjo Sanders

Schoolleider Saltho Onderwijs Het Vada College te Boxtel

Over Robbin Haaijer

Onderwijsgroep Amstelland wilde een nieuwe koers voor haar organisatie, gedragen door de ontwikkelingen in de samenleving en tegelijkertijd door collega’s, stakeholders, ouders en kinderen.

Robbin heeft een zeer inspirerende rol gespeeld in dit proces. Daar waar ik als bestuurder weer even wilde controleren, stelde hij vragen over eigenaarschap en vertrouwen: durf je los te laten? Durf je het proces aan al die andere krachten over te laten? Samen op weg, een echte co-creatie, dat vraagt scherpte en moed. En een critical friend.

Als je Robbin vraagt om mee te denken, weet je zeker dat het spannend en anders wordt, veel mooier ook … En zo moet het gaan!

Marlies Verkuijlen

Voorzitter College van Bestuur Onderwijsgroep Amstelland

Over Marion Boon

Ik werk al jaren met Marion samen en altijd met veel plezier. Marion heeft veel verschillende opdrachten voor ons vervuld, van verbouwingen coördineren tot administraties opzetten en secretariële ondersteuning of hulp bij reorganisaties. Heel uiteenlopend, meestal onder grote tijdsdruk, maar altijd naar volle tevredenheid. Marion is dan ook een zeer gedreven, ervaren en kundige professional.

Een van de talenten van Marion die ik eruit zou willen lichten is haar vermogen om te coachen. Bij ons heeft ze diverse backoffice medewerkers en managers kunnen helpen om hun werk beter te organiseren en  professioneler te functioneren. Ook heeft ze bij ons diverse mensen begeleid in het leiding geven aan een back office. En dit alles doet ze vanuit kennis en op een zeer integere en prettige manier, waardoor het voor iedereen fijn is om met haar te werken.

Thea van den Idert

directeur Stichting Schoolinfo

Over Robbin Haaijer

Robbin is onze ‘trusted advisor’. We werken al jarenlang in wisselende intensiteit samen, waarbij Robbin ons op verschillende momenten en vanuit verschillende rollen ondersteunt.

Hij adviseert over samenwerking, over opvolging en daagt ons uit over de toekomst. Altijd vanuit een positief kritische blik en buiten de bekende oplossingsrichtingen. Daarbij is de vorm die hij hanteert heel prettig: hij staat naast je maar neemt nooit de regie over. Dat voelt prettig: iedereen is even belangrijk in het proces. Wat daarbij bijzonder is, is dat hij altijd tijd voor je heeft als het nodig is. En last but not least: hij is altijd op de hoogte van alle relevante onderwijskundige ontwikkelingen.

Marc Schijff

voorzitter Raad van Toezicht Stichting Openbaar Primair Onderwijs Oegstgeest