De bedoeling van Suzanne

Terug

Tsja, de bedoeling. Volgens Van Dale betekent dit het doel, het oogmerk. Vind ik lastig, want dan lijkt het direct om een uitkomst te gaan. Iets dat je beoogt. Voor mij gaat het ook over de oorsprong, de herkomst. En van daaruit een beweging volgen.

Waarheen? Soms is dit klip en klaar. Lekker. Helder. Er kan een plan opgesteld worden. Mouwen opstropen en aan de slag! Liefst met elkaar natuurlijk.

Toch merk ik vaak andere bewegingen in organisaties. Bewegingen die niet te stoppen zijn, maar waar ze heen gaan? Niemand weet het (precies). En hoe heerlijk is dit! Mits de mensen binnen de organisatie elkaar weten te vertrouwen, elkaar steun geven, elkaar in de ogen kijken en dingen benoemen. Zodat het niet weten waarheen ook te verduren valt.

En ja, dit is niet altijd overal even makkelijk. En dan ben ik graag nabij. Om dat toe te voegen wat er niet vanzelfsprekend is. Of nog geleerd mag worden.

Laten we kennismaken!

Speelt in jouw organisatie een lastig vraagstuk? Zoek je een tijdelijke of vaste baan in het publieke domein? Of ben je nieuwsgierig naar wie we zijn en wat we doen? Maak nu een afspraak voor een persoonlijk gesprek en laten we onderzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Nieuws & artikelen

De bedoeling van Kim
De bedoeling van Kim

De reden dat ik een aantal jaar geleden de overstap naar het onderwijs heb gemaakt, is omdat ik verschil wilde maken. Verschil voor wat mij betreft de mooiste doelgroep die er is, de kinderen. De afgelopen jaren heb ik dan ook gestreefd om elke dag het onderwijs een beetje beter te maken. Ik doe dat nu met eenzelfde liefde vanuit Bureau de Bedoeling.

Lees meer
Kleine vaardigheden, grote gevolgen
Kleine vaardigheden, grote gevolgen

Voor iedereen aan de Haagse overlegtafel en daarbuiten, nog een keer dit artikel over vaardigheden voor een goed samenspel, dat we eerder schreven.

Lees meer
Nederland van Nu: AI
Nederland van Nu: AI

Hoe gaat AI de toekomst van ons onderwijs vormgeven? ‘Spoken word’ over een uitdagende reis naar het Nederland van 2047.

Lees meer
De bedoeling van Gerald
De bedoeling van Gerald

Ouders vertrouwen ons hun dierbaarste bezit toe. Ons onderwijs kan zo veel moois tot stand brengen, daaraan bijdragen is al ruim 30 jaar de kern van mijn werk…

Lees meer