De Bedoeling van Robbert

Terug

Het is mijn bedoeling samen met jou nieuwe verhalen te maken.

En dat zijn verhalen die passen bij wat jij wilt. Wat jij wilt voor jezelf, voor je gezin. En wat je wilt voor je team, je medewerkers, je leerlingen, je klanten, jouw bestuur, jouw organisatie. Nieuwe verhalen die passen bij jouw ambities.

Mensen willen mooie verhalen maken.
Ik geloof dat alle mensen naar hun werk gaan om er wat moois van te maken, voor zichzelf en voor anderen. Ook al zit het tegen. Dus dat iedereen diep van binnen het liefst mooie nieuwe verhalen wil maken met elkaar.  En ik geloof ook dat zij en hun collega’s dat misschien wel eens vergeten. Juist dan is het vinden van de bedoeling van hun nieuwe verhalen van belang. Ik help jou en jouw organisatie bij het maken van die nieuwe verhalen. Dat is mijn bedoeling.

Elk traject heeft een eigen verhaal.
In de kern doe ik altijd hetzelfde. En tegelijk is dat steeds weer anders omdat degene die tegenover mij zit anders is. Of dat nu een individu is, een team of een hele organisatie. Ze komen met een verhaal bij mij en met een vraag die ze samen met mij willen onderzoeken. Dat verhaal kan van alles zijn. Dat kan bijvoorbeeld gaan over de slechte relatie die ze ervaren met hun medewerkers, of misschien maar met één van hen. Dat kan gaan over de ingezette verandering die te traag gaat. Of de samenwerking binnen de teams die versterkt kan worden. Zoals gezegd, het kan van alles zijn. Elk traject heeft een eigen verhaal. Het is mijn rol om samen met hen te zoeken naar een nieuw verhaal dat beter past en dat meer handelingsperspectief geeft. Samen dat nieuwe verhaal maken. Daar gaat het  bij mij om. Dat is mijn bedoeling.

Filmfragmenten als interventie
En het vinden van dat nieuwe verhaal begint altijd met anders kijken naar het verhaal waarmee ze kwamen, zo leert mijn ervaring. Het oude verhaal wordt dan anders beleefd en vormt de kern voor het nieuwe verhaal. De oorspronkelijke bedoeling krijgt nieuwe taal. En daarmee past het verhaal beter.
Ik gebruik vaak film om dat anders kijken te helpen. Fragmenten van mooie films die inspireren tot jouw nieuwe verhaal. En dat is de basis voor nieuw handelingsperspectief. En daar gaat het om. Dat is mijn bedoeling.

En daarom werk ik met en bij Bureau de Bedoeling.

Robbert Braak

Laten we kennismaken!

Speelt in jouw organisatie een lastig vraagstuk? Zoek je een tijdelijke of vaste baan in het publieke domein? Of ben je nieuwsgierig naar wie we zijn en wat we doen? Maak nu een afspraak voor een persoonlijk gesprek en laten we onderzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Nieuws & artikelen

Het kleinste koninkrijk
Het kleinste koninkrijk

Ben jij wel eens in het kleinste koninkrijk op aarde geweest? Een oud verhaal over verbinding, opnieuw verteld door Jan Bot.

Lees meer
Wijsheid
Wijsheid

Er is in vijftien jaar veel veranderd in het bestuur van het onderwijs. Maar is anders ook altijd beter? Er mist iets wat in deze complexe tijd hard nodig is.

Lees meer
Herstelopdracht
Herstelopdracht

Het ene na het andere schoolbestuur krijgt een herstelopdracht op burgerschap. Dat is ook voor het nieuwe parlement en kabinet geen gek idee.

Lees meer
Herberg De Bedoeling 2024
Herberg De Bedoeling 2024

Herberg de Bedoeling is een ontmoetingsweek waar iedereen die zich met ons verbonden voelt, kan aanschuiven. Als de druk van het moeten eraf is, komt er ruimte voor nieuwe inzichten.

Lees meer
De bedoeling van Jan
De bedoeling van Jan

Wat is de bedoeling van Jan? Een deel van het antwoord op die vraag kan ik meteen geven. Tijdens mijn loopbaan als docent, directeur, bestuurder en toezichthouder merkte ik dikwijls dat tegenstellingen veel energie vragen.  Terwijl lang niet alle tegenstellingen echte tegenstellingen bleken te zijn. Dat gaf een belangrijk inzicht: Er zijn altijd  twee benen […]

Lees meer
De bedoeling van Kim
De bedoeling van Kim

De reden dat ik een aantal jaar geleden de overstap naar het onderwijs heb gemaakt, is omdat ik verschil wilde maken. Verschil voor wat mij betreft de mooiste doelgroep die er is, de kinderen. De afgelopen jaren heb ik dan ook gestreefd om elke dag het onderwijs een beetje beter te maken. Ik doe dat nu met eenzelfde liefde vanuit Bureau de Bedoeling.

Lees meer
De bedoeling van Gerald
De bedoeling van Gerald

Ouders vertrouwen ons hun dierbaarste bezit toe. Ons onderwijs kan zo veel moois tot stand brengen, daaraan bijdragen is al ruim 30 jaar de kern van mijn werk…

Lees meer