De bedoeling van Renée

Terug

“Ik hou van organiseren en regelen, van oplossingsgericht bezig zijn. Ik wil dat anderen mij echt als ondersteuning ervaren. Het liefst heb ik dat mensen me zien als hun rechterhand. Iemand die bij wijze van spreken vóór hen kan denken, die hun werk uit handen neemt zodat zij dóór kunnen.

Ik probeer altijd te voelen waar de behoefte ligt. Dat begint met goed luisteren. Luisteren én doorvragen, want anders kom je niet tot de kern van wat er nodig is. Bij mijn werk hoort dat ik snel moet schakelen. Dat vind ik geen probleem. En als ik toch een keer het overzicht kwijtraak, doe ik even een stapje terug: Wat heeft prioriteit? Wat is nu nodig en wat kan even wachten?

Het fijne aan werken voor het onderwijs en de zorg vind ik dat het op de mens gericht is. Je kunt hier als persoon een steentje bijdragen en dat is iets waarmee ik me heel erg kan identificeren. Door respectvol met elkaar om te gaan kunnen we er met zijn allen iets moois van maken, iedereen individueel en samen als team.”

Laten we kennismaken!

Speelt in jouw organisatie een lastig vraagstuk? Zoek je een tijdelijke of vaste baan in het publieke domein? Of ben je nieuwsgierig naar wie we zijn en wat we doen? Maak nu een afspraak voor een persoonlijk gesprek en laten we onderzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Nieuws & artikelen

De bedoeling van Kim
De bedoeling van Kim

De reden dat ik een aantal jaar geleden de overstap naar het onderwijs heb gemaakt, is omdat ik verschil wilde maken. Verschil voor wat mij betreft de mooiste doelgroep die er is, de kinderen. De afgelopen jaren heb ik dan ook gestreefd om elke dag het onderwijs een beetje beter te maken. Ik doe dat nu met eenzelfde liefde vanuit Bureau de Bedoeling.

Lees meer
Kleine vaardigheden, grote gevolgen
Kleine vaardigheden, grote gevolgen

Voor iedereen aan de Haagse overlegtafel en daarbuiten, nog een keer dit artikel over vaardigheden voor een goed samenspel, dat we eerder schreven.

Lees meer
Nederland van Nu: AI
Nederland van Nu: AI

Hoe gaat AI de toekomst van ons onderwijs vormgeven? ‘Spoken word’ over een uitdagende reis naar het Nederland van 2047.

Lees meer
De bedoeling van Gerald
De bedoeling van Gerald

Ouders vertrouwen ons hun dierbaarste bezit toe. Ons onderwijs kan zo veel moois tot stand brengen, daaraan bijdragen is al ruim 30 jaar de kern van mijn werk…

Lees meer