De Bedoeling van Petra

Terug

Het is mijn bedoeling om samen met jou iets nieuws te creëren. Een nieuw beleidsplan, -proces of presentatie. Deze komen tot stand op basis van gelijkwaardigheid in de besluitvorming. Ik ben hierbij geïnspireerd door het Taoïsme. Alles bevindt zich in een perfecte harmonie, die niet statisch is, maar in voortdurende verandering.

Het is als een mobiel (Alexander Calder): ‘n hangende installatie die zachtjes beweegt door de wind. Iedereen beweegt op zijn eigen manier mee en toch blijft het geheel in harmonie. Totdat er iets gebeurt en de omstandigheden veranderen. Dan is alles uit balans. En is het zoeken naar een nieuwe harmonie, net zolang tot je een nieuwe balans vindt met elkaar. Ik vind het ontzettend leuk om dat binnen een proces met de gezamenlijke partners te bereiken.

Draagvlak creëren door gelijkwaardigheid en verbinding is mijn uitgangspunt, de creatieve aanpak is mijn handelsmerk. Door deze opzet en werkwijze creëer ik draagvlak voor de richting van denken, genereer ik nieuwe ideeën en heb ik vele processen begeleid tot een mooi eindresultaat. Dat is de essentie van wat ik doe: ik creëer ruimte zodat anderen kunnen excelleren.

Laten we kennismaken!

Speelt in jouw organisatie een lastig vraagstuk? Zoek je een tijdelijke of vaste baan in het publieke domein? Of ben je nieuwsgierig naar wie we zijn en wat we doen? Maak nu een afspraak voor een persoonlijk gesprek en laten we onderzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Nieuws & artikelen

De bedoeling van Kim
De bedoeling van Kim

De reden dat ik een aantal jaar geleden de overstap naar het onderwijs heb gemaakt, is omdat ik verschil wilde maken. Verschil voor wat mij betreft de mooiste doelgroep die er is, de kinderen. De afgelopen jaren heb ik dan ook gestreefd om elke dag het onderwijs een beetje beter te maken. Ik doe dat nu met eenzelfde liefde vanuit Bureau de Bedoeling.

Lees meer
Kleine vaardigheden, grote gevolgen
Kleine vaardigheden, grote gevolgen

Voor iedereen aan de Haagse overlegtafel en daarbuiten, nog een keer dit artikel over vaardigheden voor een goed samenspel, dat we eerder schreven.

Lees meer
Nederland van Nu: AI
Nederland van Nu: AI

Hoe gaat AI de toekomst van ons onderwijs vormgeven? ‘Spoken word’ over een uitdagende reis naar het Nederland van 2047.

Lees meer
De bedoeling van Gerald
De bedoeling van Gerald

Ouders vertrouwen ons hun dierbaarste bezit toe. Ons onderwijs kan zo veel moois tot stand brengen, daaraan bijdragen is al ruim 30 jaar de kern van mijn werk…

Lees meer