De Bedoeling van Igor

Terug

Voor mij gaat het erom dat een situatie klopt, dat er een zekere ordening in de wereld is: de mensen, de inhoud, de middelen en de plekken. Dat is voor mij schoonheid, in de ruimste zin van het woord. In een organisatie draag ik er als adviseur of procesbegeleider het liefst aan bij dat deze dingen met elkaar in lijn komen én dat er ruimte blijft om te experimenteren. Een spannende balans.

Waar ik nodig ben, ga ik heen en dan is de intentie belangrijker dan de rol die ik krijg. Vaak zorg ik bij organisaties voor verbinding door het ´toeval te organiseren´. Mijn hoofd is een creatieve bron vol namen, vormen, inhoud en plaatsen. Wat als we hier een ontmoetingsplek creëren? Wat als we mensen met niet voor de hand liggende perspectieven uitnodigen om mee te praten? Onverwachte verbindingen leiden tot nieuwe wegen en nieuwe inzichten. Zo ontstaan de mooiste netwerkstructuren.

Ontwikkeling en groei vind ik het mooiste dat er is! Het maakt me onrustig als organisaties stilstaan; ontwikkeling zit in mensen, dat is onze aard. Dan geniet ik ervan om vragen te stellen, uit te nodigen tot een ander perspectief, om zo een pad naar nieuwe energie te vormen. Mijn bedoeling is om maatschappelijke organisaties te helpen om te doen wat ‘het goede’ is. Als mensen hebben we zóveel potentie. Laten we samen die ruimte pakken en doen wat nodig is voor de mensen die aan onze zorg zijn toevertrouwd.

Laten we kennismaken!

Speelt in jouw organisatie een lastig vraagstuk? Zoek je een tijdelijke of vaste baan in het publieke domein? Of ben je nieuwsgierig naar wie we zijn en wat we doen? Maak nu een afspraak voor een persoonlijk gesprek en laten we onderzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Nieuws & artikelen

Het kleinste koninkrijk
Het kleinste koninkrijk

Ben jij wel eens in het kleinste koninkrijk op aarde geweest? Een oud verhaal over verbinding, opnieuw verteld door Jan Bot.

Lees meer
Wijsheid
Wijsheid

Er is in vijftien jaar veel veranderd in het bestuur van het onderwijs. Maar is anders ook altijd beter? Er mist iets wat in deze complexe tijd hard nodig is.

Lees meer
Herstelopdracht
Herstelopdracht

Het ene na het andere schoolbestuur krijgt een herstelopdracht op burgerschap. Dat is ook voor het nieuwe parlement en kabinet geen gek idee.

Lees meer
Herberg De Bedoeling 2024
Herberg De Bedoeling 2024

Herberg de Bedoeling is een ontmoetingsweek waar iedereen die zich met ons verbonden voelt, kan aanschuiven. Als de druk van het moeten eraf is, komt er ruimte voor nieuwe inzichten.

Lees meer
De bedoeling van Jan
De bedoeling van Jan

Wat is de bedoeling van Jan? Een deel van het antwoord op die vraag kan ik meteen geven. Tijdens mijn loopbaan als docent, directeur, bestuurder en toezichthouder merkte ik dikwijls dat tegenstellingen veel energie vragen.  Terwijl lang niet alle tegenstellingen echte tegenstellingen bleken te zijn. Dat gaf een belangrijk inzicht: Er zijn altijd  twee benen […]

Lees meer
De bedoeling van Kim
De bedoeling van Kim

De reden dat ik een aantal jaar geleden de overstap naar het onderwijs heb gemaakt, is omdat ik verschil wilde maken. Verschil voor wat mij betreft de mooiste doelgroep die er is, de kinderen. De afgelopen jaren heb ik dan ook gestreefd om elke dag het onderwijs een beetje beter te maken. Ik doe dat nu met eenzelfde liefde vanuit Bureau de Bedoeling.

Lees meer
De bedoeling van Gerald
De bedoeling van Gerald

Ouders vertrouwen ons hun dierbaarste bezit toe. Ons onderwijs kan zo veel moois tot stand brengen, daaraan bijdragen is al ruim 30 jaar de kern van mijn werk…

Lees meer