De bedoeling van Christine

Terug

Mijn bedoeling is ‘worden wie je bent’. In mijn werk zie ik dit als bijna dagelijkse uitdaging voor mijzelf én voor veel anderen. Ik probeer hen te ondersteunen en te inspireren ook te worden wie ze zijn. Het is een belangrijk component van leiderschap. Leiderschap over jezelf, je naaste, je team of een hele organisatie.

Ik ben recent als zij-instromer gestart aan de opleiding voor Schoolleider met de bedoeling om mezelf en een team te ontwikkelen in een context waar leren en groeien centraal staat.  Zo kun je het leren toepassen in aspecten van een systeem. Ik neem ervaring mee vanuit de rijksoverheid en het bedrijfsleven over het ontwikkelen van organisaties en vooral de mensen in de organisatie. Bij Bureau de Bedoeling wil ik de context van het onderwijs nog beter doorgronden om zo mijn ervaring, studie, stage en werk samen te laten vloeien.

Ik geloof dat een leider die de moed heeft naar zichzelf te kijken en dat kwetsbaar te laten zien, in al zijn kracht en potentie, een waardevolle bijdrage kan leveren in een relatie, een team of voor een leerling. Deze moed is nodig en haalbaar in de complexe dynamiek van een school, wijk, team, gezin of maatschappij. De wereld wordt daar een stukje mooier van. Hoe groot of klein die wereld ook is. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.

Laten we kennismaken!

Speelt in jouw organisatie een lastig vraagstuk? Zoek je een tijdelijke of vaste baan in het publieke domein? Of ben je nieuwsgierig naar wie we zijn en wat we doen? Maak nu een afspraak voor een persoonlijk gesprek en laten we onderzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Nieuws & artikelen

De bedoeling van Kim
De bedoeling van Kim

De reden dat ik een aantal jaar geleden de overstap naar het onderwijs heb gemaakt, is omdat ik verschil wilde maken. Verschil voor wat mij betreft de mooiste doelgroep die er is, de kinderen. De afgelopen jaren heb ik dan ook gestreefd om elke dag het onderwijs een beetje beter te maken. Ik doe dat nu met eenzelfde liefde vanuit Bureau de Bedoeling.

Lees meer
Kleine vaardigheden, grote gevolgen
Kleine vaardigheden, grote gevolgen

Voor iedereen aan de Haagse overlegtafel en daarbuiten, nog een keer dit artikel over vaardigheden voor een goed samenspel, dat we eerder schreven.

Lees meer
Nederland van Nu: AI
Nederland van Nu: AI

Hoe gaat AI de toekomst van ons onderwijs vormgeven? ‘Spoken word’ over een uitdagende reis naar het Nederland van 2047.

Lees meer
De bedoeling van Gerald
De bedoeling van Gerald

Ouders vertrouwen ons hun dierbaarste bezit toe. Ons onderwijs kan zo veel moois tot stand brengen, daaraan bijdragen is al ruim 30 jaar de kern van mijn werk…

Lees meer