Andere waarden, morele opvattingen

Terug

De waarden van onze tijd kleuren ons gedrag vaak zonder dat we ons daarvan bewust zijn, schrijven Robbin Haaijer en Femke Rood in onze zomernieuwsbrief. We laten ons tiranniseren door de klok, we vinden groots en meeslepend aantrekkelijker dan klein en kostbaar en we vergeten nogal eens dat leiderschap bestaat bij de gratie van iets of iemand om leiding aan te geven. Hebben we het lef om op die waarden te variëren?

Klik hier om het artikel te downloaden
Klik hier om je aan te melden voor de nieuwsbrief

Belinda Fewings / Unsplash

Laten we kennismaken!

Speelt in jouw organisatie een lastig vraagstuk? Zoek je een tijdelijke of vaste baan in het publieke domein? Of ben je nieuwsgierig naar wie we zijn en wat we doen? Maak nu een afspraak voor een persoonlijk gesprek en laten we onderzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Nieuws & artikelen

Een zuiver samenspel
Een zuiver samenspel

Waardoor verloopt het samenspel van toezichthouders en bestuurders vaak zo stroef? Harm Klifman en Robbin Haaijer onderzoeken wat er aan de hand is.

Lees meer
Méér dan een collega
Méér dan een collega

Een goed selectieproces kan meer opleveren dan alleen een pssende kandidaat voor de vacature.

Lees meer
De kracht van een goed startgesprek
De kracht van een goed startgesprek

Na de zomer is het op veel scholen tijd voor startgesprekken. Hoe wordt zo’n gesprek de start van een goede samenwerking met ouders?

Lees meer
Herberg De Bedoeling 2024
Herberg De Bedoeling 2024

Herberg de Bedoeling is een ontmoetingsweek waar iedereen die zich met ons verbonden voelt, kan aanschuiven. Als de druk van het moeten eraf is, komt er ruimte voor nieuwe inzichten.

Lees meer