Yassin Elforkani

De Bedoeling van Yassin

Wat is de bedoeling? Dat is wat ik scherp probeer te krijgen, elke dag opnieuw. Ik heb veel verschillende petten op, maar deze vraag komt overal terug. Ik heb het erover met leidinggevenden en bestuurders, maar ook met de mensen in mijn gemeenschap. Het klinkt door in mijn werk als spreker en in de media, maar ook in een-op-een-gesprekken in mijn rol als coach.

Ik denk dat je de bedoeling vooral scherp krijgt in de ontmoeting met anderen. Het is de kracht van de ontmoeting die maakt dat je tot nieuwe inzichten komt. Maar daarvoor is wel een veilig vertrekpunt nodig. In een veilige zone kun je je oordeel uitstellen en je eigen waarheden herdefiniëren, elke keer opnieuw. Dat is wat ik mijzelf tot doel stel en wat ik ook voor anderen mogelijk wil maken. Bruggen slaan, verbindingen leggen. Dat is voor mij de bedoeling.

Yassin Elforkani