De Bedoeling van Robbert

Het is mijn bedoeling samen met jou nieuwe verhalen te maken.

En dat zijn verhalen die passen bij wat jij wilt. Wat jij wilt voor jezelf, voor je gezin. En wat je wilt voor je team, je medewerkers, je leerlingen, je klanten, jouw bestuur, jouw organisatie. Nieuwe verhalen die passen bij jouw ambities.

Mensen willen mooie verhalen maken.
Ik geloof dat alle mensen naar hun werk gaan om er wat moois van te maken, voor zichzelf en voor anderen. Ook al zit het tegen. Dus dat iedereen diep van binnen het liefst mooie nieuwe verhalen wil maken met elkaar.  En ik geloof ook dat zij en hun collega’s dat misschien wel eens vergeten. Juist dan is het vinden van de bedoeling van hun nieuwe verhalen van belang. Ik help jou en jouw organisatie bij het maken van die nieuwe verhalen. Dat is mijn bedoeling.

Elk traject heeft een eigen verhaal.
In de kern doe ik altijd hetzelfde. En tegelijk is dat steeds weer anders omdat degene die tegenover mij zit anders is. Of dat nu een individu is, een team of een hele organisatie. Ze komen met een verhaal bij mij en met een vraag die ze samen met mij willen onderzoeken. Dat verhaal kan van alles zijn. Dat kan bijvoorbeeld gaan over de slechte relatie die ze ervaren met hun medewerkers, of misschien maar met één van hen. Dat kan gaan over de ingezette verandering die te traag gaat. Of de samenwerking binnen de teams die versterkt kan worden. Zoals gezegd, het kan van alles zijn. Elk traject heeft een eigen verhaal. Het is mijn rol om samen met hen te zoeken naar een nieuw verhaal dat beter past en dat meer handelingsperspectief geeft. Samen dat nieuwe verhaal maken. Daar gaat het  bij mij om. Dat is mijn bedoeling.

Filmfragmenten als interventie
En het vinden van dat nieuwe verhaal begint altijd met anders kijken naar het verhaal waarmee ze kwamen, zo leert mijn ervaring. Het oude verhaal wordt dan anders beleefd en vormt de kern voor het nieuwe verhaal. De oorspronkelijke bedoeling krijgt nieuwe taal. En daarmee past het verhaal beter.
Ik gebruik vaak film om dat anders kijken te helpen. Fragmenten van mooie films die inspireren tot jouw nieuwe verhaal. En dat is de basis voor nieuw handelingsperspectief. En daar gaat het om. Dat is mijn bedoeling.

En daarom werk ik met en bij Bureau de Bedoeling.

Robbert Braak