Aanpak


Wij hebben een mening

Hoe kijk je naar een vraagstuk? Hoe maak je een belangenafweging? Onze mening gaat niet over het resultaat, maar over hoe je daar komt. In onze ervaring zijn er altijd meerdere werkelijkheden en ga je pas op weg naar een oplossing als je vanuit andere perspectieven kijkt. Echt bijdragen aan een oplossing doe je niet door te veel te praten, maar door nieuwsgierig te zijn en goed te luisteren. Vandaaruit kun je samen verder.

Wij zijn co-producent

Wij nemen geen vraagstukken over, maar werken samen met de mensen in de organisatie aan een oplossing. In de meeste gevallen zijn de bouwstenen al aanwezig; ze zijn alleen niet in beeld. Afhankelijk van wat er wel en niet is, leveren wij de bijdrage die nodig is om de oplossing boven tafel te krijgen.

Anders kijken, beter luisteren, wijzer beslissen

Anders kijken is zorgvuldig kijken, door meerdere brillen. En samen kijken, schouder aan schouder, vanuit alle hoeken.
Beter luisteren is nieuwsgierigheid beoefenen. Het gelijk van de ander willen begrijpen voordat we ons eigen gelijk daar tegenover zetten. Niet omdat we geen mening hebben, maar omdat de dialoog zoveel leerzamer is dan het debat.
Wijzer beslissen wordt mogelijk als je anders kijkt en beter luistert. En als je niet bezwijkt voor de verleiding van perfectie. Wijsheid is ook: weten hoe je de perfectie kunt vermijden. Fouten maak je om te kunnen slagen, mislukking accepteer je als onderdeel van de dingen die wél lukken.

Wij beginnen bij wat er wél is

In de meeste gevallen is de oplossing voor een vraagstuk gewoon binnen de organisatie aanwezig. Het is alleen niet zichtbaar, doordat het potentieel in de organisatie wordt onderbenut. Kijk eens door een andere bril. Waarom zou je keer op keer een regiment hulptroepen laten invliegen? Wij helpen je te ontdekken waar het potentieel in de organisatie zit en wat er nodig is om dat te benutten.

Wij onderkennen en overbruggen verschillen

Open kijken en luisteren is moeilijk, zeker als je gebonden bent aan een rol of een systeem. Het is verleidelijk om lastige vragen dan maar uit de weg te gaan. Een socratisch gesprek helpt je om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor de vragen waar het echt om gaat. Je laat je eigen aannames en oordelen los om je open te stellen voor de ideeën en perspectieven van anderen. Zo kom je uiteindelijk tot een eerlijk antwoord.

Wij zijn een ontmoetingsplaats

Wij verbinden mensen aan elkaar, om samen verder te leren en te produceren. We schakelen bij opdrachten graag de kennis en expertise van anderen in als dat meerwaarde heeft. We geloven in krachtenbundeling en kruisbestuiving, niet in concurrentie. Samen bedenken we mooiere oplossingen, die beter zijn voor jongeren. Ook buiten de context van een opdracht brengen we je graag met anderen in contact. Kom bijvoorbeeld eens langs bij onze ontmoetingen in Café de Bedoeling.